Hoe slaag je in één keer…

Wil je in één keer willen slagen dan zal je de examinator moeten laten zien dat jij jouw voertuig kent en beheerst. Dat je zelfstandig en adequaat reageert tijdens het praktijkexamen. Je rijdt VLOT, COMFORTABEL en ECONOMISCH.

90% van veilig rijden bestaat uit OBSERVEREN en LOGISCH DENKEN. Samen met een goed verkeersinzicht ben je daarmee in staat om te anticiperen en adequaat te reageren in het verkeer.

Bij veruit de meeste kandidaten die niet de eerste keer slagen komt dat omdat ze niet adequaat reageren, met andere woorden, te laat reageren. Zij voelen zich ook vaak nog onzeker en weten niet zo goed wat zij in een bepaalde situatie moeten doen. Ik leer jou waar je op moet letten, zodat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Dan komt het proces van logisch nadenken, met jouw verstand beredeneren of hetgeen je waarneemt een probleem voor jou, of een ander,  vormt. En als laatste leer je dat je niet moet blijven kijken naar het probleem maar dat je op zoek gaat naar de juiste oplossing.

De ene leerling heeft dat snel in de gaten en de ander doet er wat langer over. Dat geeft helemaal niets, zolang je het maar gaat beheersen.