Rijles in andere talen

Naast de rijlessen in mijn moedertaal, het NEDERLANDS , geef ik ook veel rijles in het PORTUGEES. Omdat ik de enige in deze regio ben met rijlessen en theorie in het Portugees, zijn veel van mijn leerlingen van Braziliaanse afkomst. Ben jij Portugeestalig en red je het niet in de Nederlandse taal, neem dan eens contact met mij op voor de mogelijkheden.

Hoe slaag je in één keer…

Wil je in één keer willen slagen dan zal je de examinator moeten laten zien dat jij jouw voertuig kent en beheerst. Dat je zelfstandig en adequaat reageert tijdens het praktijkexamen. Je rijdt VLOT, COMFORTABEL en ECONOMISCH.

Wat moet je doen om veilig te rijden

Veilig rijden bestaat voor 90% uit OBSERVEREN en LOGISCH DENKEN. Samen met een goed verkeersinzicht ben je daarmee in staat om te anticiperen en adequaat te reageren in het verkeer.

Bij veruit de meeste kandidaten die niet de eerste keer slagen komt dat, omdat ze niet ADEQUAAT REAGEREN. Met andere woorden, te laat reageren of helemaal niet. Zij voelen zich ook vaak nog onzeker en weten niet zo goed wat zij in een bepaalde situatie moeten doen.

Wat leer ik jou

Naast de CONTROLE over de auto, leer ik jou hóe en waar je op moet letten tijdens het WAARNEMEN, zodat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Dan komt het proces van LOGISCH DENKEN, met jouw verstand beredeneren of hetgeen je waarneemt een probleem voor jou, of een ander,  vormt. En als laatste leer je dat je niet moet blijven kijken naar het probleem maar dat je op zoek gaat naar DE JUISTE OPLOSSING.

De ene leerling heeft dat sneller in de gaten dan de ander. Dat geeft helemaal niets, zolang je het maar gaat beheersen.

Hoeveel fouten mag jij maken

Tijdens de rijlessen zoveel als nodig is want fouten maken hoort bij een leerproces. Ik leg je dan uit en laat je zien hoe je bepaalde dingen ook anders kunt doen. Je zult merken dat je bij elke nieuwe rijles steeds minder problemen ondervindt.

Ook bij het rij-examen mag je foutjes maken. Geen enkele leerling die zijn rijbewijs haalde heeft een foutloos parcours afgelegd tijdens het rij-examen. Zolang je de verkeersveiligheid maar niet n gevaar brengt en je jouw fouten op een veilige manier herstelt.